Sfaturi pentru alegerea unui Pc refurbished

Sfaturi pentru alegerea unui Pc refurbishedAtunci cand discutam despre PC-uri, important de mentionat este faptul ca in Romania in prezent se pot gasi pe piata si calculatoare noi, dar si calculatoare second hand sau calculatoare refurbished.

Calculatoarele noi au preturile cele mai mari, si se poate ca performantele lor sa nu fie tocmai cele asteptate de catre utilizatori. Acestia pot alege sa isi indrepte atentia spre un echipament second hand, pentru a face economie de bani.

Pentru cei care isi doresc un PC la un raport calitate – pret foarte bun, cu siguranta un claculator refurbished poate reprezenta cea mai buna solutie.

Se gasesc calculatoare refurbished pe piata la ora actuala, de la producatori de top, motiv pentru care ele sunt de cea mai buna calitate.

Cu toate acestea, alegerea unui PC refurbished nu reprezinta cea mai simpla misiune, asa ca in continuare vom vedea care sunt cele mai utile sfaturi pentru alegerea unui astfel de calculator.

  • Cumparati intotdeauna de la un producator sau o companie mare / reputata.
  • Asigurati-va ca este logic sa cumparati calculatoare refurbished in loc sa cumparati calculatoare noi; verificati intotdeauna specificatiile privind achizitia renovata si asigurati-va ca acestea se potrivesc cu produsul nou comparabil inainte de a compara preturile.
  • Cumparati doar calculatoare reconditionate in locul calculatoarelor noi daca diferenta de pret este suficient de semnificativa pentru a justifica riscul extra perceput. Va sugeram sa setati o tinta de reducere a preturilor cu cel putin 15%.
  • Asigurati-va ca perioada de garantie oferita nu este mai mica decat daca ati cumpara produsul nou. Unii producatori pot oferi, de asemenea, o garantie extinsa pentru un pret suplimentar.
  • Daca gasiti o afacere buna, nu asteptati sa treaca timpul degeaba si cumparati calculatorul. Calculatoarele reconditionate se vand foarte repede, deoarece ofera o valoare atat de mare la un pret foarte atractiv.
  • Unele componente cum ar fi bateriile laptop sau unitatile de hard disk sunt putin mai sensibile la uzura cu utilizare si timp. Asigurati-va ca aveti cel putin o idee despre istoricul acestor calculatoare, pentru a stabili daca ele isi merita banii sau daca trebuie sa va indreptati atentia spre alte claculatoare.
  • Nu toate tranzactiile sunt bune, asa ca asigurati-va ca stiti ce achizitionati. Verificati imprimarea fina si cautati specificatiile computerului pe care il cautati inainte de a va de acord cu ceva.
  • Unele computere renovate pot folosi hardware mai vechi, ceea ce inseamna ca producatorii pentru echivalentul “nou” s-ar putea sa fi redus deja pretul – rezultatul fiind ca pretul scazut pe care il vedeti pe computerul dvs. reconditionat nu este cu atat mai avantajos.
  • Pentru a evita situatia deranjanta de a avea pentru acasa un PC mai slab decat echivalentul sau care este model nou, verificati intotdeauna pretul pe calculatorul echivalent “nou” pentru comparatie. Daca pretul este identic, atunci este recomandata alegerea unui PC second hand.

Acestea sunt cateva detalii care vor putea sa ii ajute pe toti cei care au nevoie de un calculator, sa faca alegerea corecta. Cu siguranta cei care vor tine cont de aceste detalii, vor reusi sa faca alegerea perfecta si se vor putea bucura ani de zile de echipamentul lor refurbished.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code