Sfaturi utile pentru a prelungi durata de functionare a bateriei de la telefon

Sfaturi utile pentru a prelungi durata de functionare a bateriei de la telefon
Bateriile sunt afectate si descarcate de tot ce ruleaza in fundal cum ar fi aplicatii, conexiuni wireless sau GPS. Este recomandat ca atunci cand vrei sa economisesti baterie si sa nu o consumi inutil sa opresti toate aplicatiile de care nu ai nevoie.  De asemenea, recomandarea noasta este ca atunci cand ai nevoie de o baterie Samsung spre exemplu sa cumperi un model original si nu unul care este doar compatibil pentru ca acesta va dura mai mult pana cand va necesita din noul inlocuire.

Sunt multe persoane care se intreaba ce anume face ca un smartphone sa fie mai bun ca altul. Raspunsurile la aceasta intrebare sunt diferite, dar bateria joaca de obicei un rol important. In sondaje, se dovedeste a fi cel mai important criteriu de cumparare pe langa aparatul foto. Si daca intrebi oamenii ce functie doresc sa se imbunatateasca pe urmatorul smartphone, peste 50 la suta isi doresc un timp de functionare mai lung. Intre timp, majoritatea bateriilor rezista usor o zi, insa sunt foarte putine modele care in conditii speciale pot rezista 2 zile.

O baterie buna trebuie sa fie mentinuta in forma. Cand vine vorba de baterii sunt multe mituri care circula. In cele ce urmeaza vom explica mai multe despre aceste mituri si despre ce trebuie de fapt sa faci pentru a conserva bateria.

Efectul de memorie

Bateria ar trebui sa fie cat mai goala inainte de a o reincarca, altfel isi pierde capacitatea mai devreme? Acest efect se produce numai cu baterii mai vechi de nichel-cadmiu sau litiu ion insa cele de pe telefoane nu sunt afectate pentru ca folosesc o alta tehnologie. Daca bateria nu este complet descarcata atunci cand este reincarcata va supravietui mai mult si mai bine.

Alimentarea gresita

De asemenea, este raspandita convingerea ca exista adaptoare cu puterea corecta si ca bateria va fi deteriorata daca smartphone-ul este conectat incorect. Electronicele de incarcare controleaza procesul si permit doar un flux de energie definit. Acest lucru evita posibila supraincarcare. Astfel, va puteti alimenta smartphone-ul cu orice incarcator. Cu toate acestea, daca folositi un incarcator foarte rapid, trebuie sa suporte standardul de incarcare rapida al smartphone-ului (Quick Charge, Super Charge).

Prima incarcare nu trebuie sa fie mai lunga

Nu este necesar sa lasati noul smartphone conectat mult timp. La noile baterii, acest lucru nu ajuta. La vechile telefoane se facea o incarcare indelungata prima data insa acesta a ramas in prezent un mit.

Incarcare completa

Nu este necesar sa lasi bateria la incarcat pana cand afiseaza 100%. Dimpotriva, o stare de incarcare constanta intre 30 si 70 la suta are un efect pozitiv asupra duratei sale de viata.

Urmand aceste sfaturi vei reusi cu siguranta sa conservi durata de viata a bateriei tale si vei avea la dispozitie telefonul ori de cate ori ai nevoie de el. Stim ca cea mai neplacuta surpriza pe care telefonul tau ti-o poate face este sa se descarce exact cand ai nevoie de el. Cu o baterie buna acest lucru nu se va intampla niciodata.

 

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code