Statistici importante din trafic

Statistici importante din traficCand vine vorba de calculele pe care trebuie sa le faci cand inchei o asigurare RCA, un calculator RCA poate fi extrem de util pentru a te ajuta sa obtii un pret de dorit. Intra chiar acum pe www.rcaautoieftin.ro si fa calculele necesare astfel incat sa cumperi o asigurare ieftina.

Nici un sofer nu ar trebui sa circule fara RCA. Realitatea insa este alta. Daca pana acum ai facut parte si tu din categoria soferilor care nu-si asuma si aceasta regula, ajuta-te de un calculator RCA si incheie chiar acum asigurarea obligatorie. Nici nu stii ce se poate intampla cand iesi data viitoare cu masina pe strada.

Deoarece numarul accidentelor rutiere este infiorator de mare, o asigurare este mai mult decat necesara. Este bine sa fii informat in privinta aspectelor din trafic. Afland statisticiele de mai jos, poate constientizezi si tu cat de grave sunt anumite lucrurile.

• Numarul de accidente din Romania

Statisticile in aceasta privinta sunt infioratoare. Se pare ca la ora actuala, Romania este in topul clasamentului in ceea ce priveste numarul de persoane decedate in accidente rutiere. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit si sa ridice un semnal de alarma pentru toti participantii la trafic.

• Batranii la volan
Conform statisticilor, in Romania aproximativ 32.000 de soferi sunt persoane de peste 80 de ani. In tara noastra, in anul 2013 aproximativ 1000 de accidente rutiere au fost provocare de catre batrani, accidente care s-au soldat cu moartea a peste 200 de persoane.

• Femei vs. barbati la volan
Numarul soferitelor este intr-o continua crestere. Aproximativ 75% dintre accidentele rutiere din Europa sunt provocate de barbati. Specialistii insa sunt de parere ca acest lucru nu se datoreaza faptului ca femeile conduc mai bine, ci faptului ca numarul de soferite este mai mic decat cel al soferilor de gen masculin.

• Telefonul mobil la volan
In Romania, aproximativ 3% din accidentele rutiere extrem de grave au loc din cauza faptului ca soferii vorbesc la telefon in timp ce se afla la volan. In anul 2013, in Romania au fost date peste 100.000 de amenzi soferilor care au vorbit la telefon la volan.

• Centura de siguranta
Centura de siguranta se afla in topul cauzelor care duc la decesul persoanelor implicate in accidente rutiere. Specialistii spun ca folosirea centurii de siguranta ar putea salva anual in Europa aproximativ 7500 de oameni anual. Gandeste-te bine inainte sa nu o folosesti.

Aceste lucruri ar trebui sa ne dea foarte mult de gandit. Din ce in ce mai multi soferi isi iau permisul pe nedrept, ei fiind o cauza importanta a producerii accidentelor rutiere. Pe strazi avem din ce in ce mai multe masini, traficul este din ce in ce mai aglomerat, iar rabdarea soferilor din ce in ce mai putina.

Incearca sa fii un sofer responsabil si sa nu ajungi sa faci parte din numarul celor trecuti in statisticile infioratoare din intreaga lume. Evita activitatile neindicate la volan si nu pune in nici un fel in pericol siguranta ta in trafic sau siguranta celorlalti participanti la trafic.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code