Tipurile maşinilor de găurit cu coloană verticală

Tipurile maşinilor de găurit cu coloană verticalăMaşinile de găurit verticale pot fi o problemă la început. Ne pot induce în eroare, dar, printr-o analiză sumară, ne dăm seama că ele sunt, practic, bormaşini staţionare, gigantice de precizie şi putere mare.

La o primă privire, ai putea avea  impresia că toate maşinile de găurit verticale sunt la fel. Dar te-ai înşela. Asta pentru că există diferite tipuri de maşini de găurit verticale iar aici voi explora câteva dintre ele.

  1. Presă de găurit sensibilă verticală

Presa de găurit sensibilă în poziție verticală (Figura 1) este un tip de mașină de găurit ușor care încorporează în mod normal un cap de arbore de transmisie cu curea. Această mașină este, în general, utilizată pentru lucrări moderate până la ușoare.

Presa de găurit sensibilă verticală își primește numele datorită faptului că mașina poate fi alimentată numai manual. Alimentarea manuală a sculei în piesa de prelucrat permite operatorului să „simtă” acțiunea de tăiere a piesei.

  1. Maşina de găurit în poziţie verticală

Presa verticală de foraj este un tip de mașină de găurit pentru sarcini grele care încorporează în,  mod normal, un cap de arbore de antrenare cu angrenaj. Acest tip de mașină de găurit este utilizat la operațiuni mari de producere a găurilor care implică de obicei piese mai mari sau mai grele.

Presa verticală de găurit permite operatorului să poziţioneze manual sau să aşeze instrumentul în piesa de prelucrat. Mecanismul de alimentare cu energie avansează automat instrumentul în piesa de prelucrat. Unele tipuri de prese de găurit verticale sunt, de asemenea, fabricate cu mecanisme automate de ridicare a mesei.

  1. Maşina de găurit cu braţ radial

Presa de găurire cu braț radial  este calul de lucru al producătorului de mașini. Presa este denumită în mod obișnuit o presă de burghiu radial.

Presa de foraj cu braț radial permite operatorului să poziționeze axul direct deasupra piesei de prelucrat, mai degrabă decât să deplaseze piesa de prelucrat la instrument. Designul presei de burghiu radial îi conferă o mare versatilitate, în special pe piesele prea mari pentru a fi poziționate cu ușurință.

Burghiele radiale oferă alimentare cu putere pe ax, precum și un mecanism automat pentru ridicarea sau coborârea brațului radial. Capul roții, care este situat pe brațul radial, poate fi, de asemenea, traversat de-a lungul brațului, oferind mașinii o ușurință suplimentară de utilizare, precum și versatilitate.

Prese de găurit cu braț radial pot fi echipate cu o masă trunion sau masă basculantă. Acest lucru oferă operatorului posibilitatea de a găuri găuri intersectate sau unghiulare într-o singură configurare.

  1. Mașina de găurit în stil de bandă

Maşina de găurit „în bandă” sau presa de găurit în bandă are mai multe capete de lucru poziționate peste o singură masă.

Acest tip de presă de găurit este utilizat atunci când se efectuează operații succesive. De exemplu, primul cap poate fi folosit pentru a vedea forajul. Al doilea cap poate fi folosit pentru a atinge burghiul.

Al treilea cap poate fi folosit, împreună cu un cap de bătut, pentru a atinge gaura. Al patrulea cap poate fi folosit pentru șanfrenare.

  1. Maşinile de găurit cu turelă

Mașinile de găurit cu turelă sunt echipate cu mai multe capete de găurire montate pe o turelă. Fiecare cap de turelă poate fi echipat cu un alt tip de instrument de tăiere. Turela permite indexarea rapidă a instrumentului necesar în poziție.

Mașinile moderne de găurit de tip turelă sunt controlate de computer, astfel încât masa să poată fi poziționată rapid și precis.

Acestea reprezintă doar un număr limitat de maşini de găurit vertcale. Din perspectiva mea, o bună opţiune constă în masini de gaurit cu coloana verticala Casa Idea.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply