Tot ce trebuie sa stii despre imbalsamarea

Tot ce trebuie sa stii despre imbalsamarea
Cel mai trist moment din viata oricarei persoane, este atunci cand o persoana draga acesteia moare. Din pacate, moartea este singurul lucru sigur, astfel ca mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi vom muri.

Atunci cand moare o persoana, membrii familiei greu incercate cauta cele mai bune firme de pompe funebre Sector 4, pentru ca persoana decedata sa fie pregatita de inmormantare. Pregatirea respectiva consta in imbalsamarea persoanei decedate, cosmetizarea persoanei decedate, imbracarea acesteia si transportul funerar pana la capela unde va avea loc inmormantarea.

Primul pas in procesul de imbalsamare este chirurgical, iar in aceasta etapa lichidele care se regasesc in corp sunt indepartate si sunt inlocuite cu solutii chimice pe baza de formaldehida. Al doilea pas in procesul de imbalsamare este cosmeticul, in care corpul este pregatit pentru vizualizare prin coafarea parului, aplicarea machiajului si setarea caracteristicilor faciale.

Inainte de imbalsamarea unui corp, acesta este spalat cu grija si apoi spalat din nou dupa procedura. In timpul imbalsamarii este masat, pentru a ajuta la lucrarea conservarii fluidelor prin corp. Atunci cand corpul unei persoane este pregatit, organele sale genitale sunt tinute acoperite, pentru a-i proteja demnitatea.

Trasaturile faciale ale persoanei sunt stabilite de catre imbalsamator intr-o expresie naturala. Maxilarul este suturat cu cusaturi invizibile pentru a-l mentine in loc, in timp ce capace plasate sub pleoape ajuta la mentinerea lor inchisa.

Atunci persoana care a murit va fi ingrijita cu grija si imbracata. Cosmeticele sunt utilizate pentru a spori aspectul natural si sunt formulate pentru a fi utilizate de directorii de inmormantare in grija lor a decedatului.Fotografiile sunt adesea folosite ca ghid pentru a asigura ca parul si machiajul persoanei sunt corecte.

Beneficiile imbalsamarii

Imbalsamarea nu poate intotdeauna sa garanteze ca persoana va arata exact asa cum era atunci cand era in viata, dar oamenii sunt adesea surprinsi de cat de bine arata persoana iubita. Desi moartea poate face ca cineva sa para schimbat, indiferent cat de abilitati de imbalsamare, pentru multe persoane, este un confort care le aduce inchidere.

Chirurgia post mortem de exemplu, este o abilitate de imbalsamare reconstructiva extrem de experta, efectuata in urma deceselor traumatice, cum ar fi accidentele rutiere. In cazurile in care altfel ar fi prea chinuitor sa vezi – sau poate chiar sa recunosti – o persoana iubita din cauza ranilor sale, cei mai buni specialisti lucreaza la reconstructia trasaturilor persoanei care a murit. Desi nu este intotdeauna posibil sa deghizeze complet o desfigurare, ofera familiilor confortul de a-si putea lua la revedere.

Imbalsamarea ofera de asemenea oamenilor posibilitatea de a-si acorda mai mult timp cu persoana iubita inainte de inmormantare. Ar putea dori sa-i aduca sa stea acasa sau sa-i viziteze intr-o capela de odihna. Isi poate permite membrilor familiei din timp mai indepartat sa ajunga acolo unde trebuie, pentru a-si plati respectul.

Poate fi vazut un corp fara a fi imbalsamat?

Da, un corp poate fi privit fara imbalsamare. Imbalsamarea este pur si simplu una dintre multe optiuni funerare de ales atunci cand cineva moare.

Cat timp poti tine un corp acasa?

Un corp care nu a fost imbalsamat va incepe sa sufere procesele naturale care se intampla dupa moarte, mai devreme. Este obisnuit ca cineva sa fie imbalsamat inainte de a fi adus acasa sau la capela pentru o vizionare a sicriului deschis sau o trezire, desi acest lucru nu se intampla de fiecare data.

In circumstantele in care o persoana nu a fost imbalsamata si este adusa acasa, inmormantarea este tinuta in general in cateva zile de la moarte, iar camera este foarte racoroasa.

Cat dureaza un corp imbalsamat pentru a se descompune?

In teorie, timpul necesar unui corp imbalsamat pentru a se descompune complet poate fi de multi ani, in functie de mediu. Organele care sunt donate pentru cercetare medicala sunt imbalsamate si sunt, in general, pastrate cel putin cativa ani inainte de cremarea corpului donatorului.

In conditiile potrivite, imbalsamarea fluidelor poate pastra un corp la nesfarsit, insa ingroparea, umiditatea sau conditiile umede atrag bacteriile sa se formeze si sa inceapa procesul de degradare.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoastem in ceea ce priveste procesul de imbalsamare al unei persoane decedate.

Apoi, dupa ce firma de servicii funerare se va ocupa de imbalsamare si cosmetizare, trupul neinsufletit va fi asezat intr-un sicriu, dupa care va avea loc transportul funerar spre capela unde va fi tinut trupul neinsufletit. La capela vor avea loc cele doua seri de priveghi, in care cunoscutii isi vor putea lua ramas bun de la persoana decedata.

Firma de pompe funebre care se ocupa de imbalsamarea persoanei decedate, si care de-asemenea ii vinde familiei indurerate sicriul, poate sa le vanda membrilor familiei si cunostintelo si coroane, dar si lumanari, si ceea ce mai este necesar pentru inmormantare.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code