Unde iti repari Fordul Mondeo atunci cand se strica?

Unde iti repari Fordul Mondeo atunci cand se strica?
Ford Mondeo are o reputatie buna printre masinile din breasla sa. Pe langa faptul ca modelele Mondeo sunt mari, incapatoare, acestea arata si bine, in ciuda faptului ca un model hatchback nu este atat de atractiv. Lansat in 1993, modelul Mondeo continua sa surprinda chiar si astazi prin variantele pe care le ofera consumatorilor. In ceea ce priveste fiabilitatea, aceste masini pot fi cu usurinta intretinute, problemele care pot aparea nu sunt de obicei unele grave si pot fi rezolvate rapid cu ajutor specializat.

Numarul de modele Mondeo retrase in ultimii 20 de ani din cauza unor defectiuni de orice fel este unul limitat. In ultimii 10 ani, aproape toate problemele care au aparut au avut legatura cu sistemul de franare – defectiuni ABS sau posibilitatea de franare neasteptata. Modelele mai vechi de Mondeo au avut si alte probleme uneori, printre ele numarandu-se defectiunea farurilor sau defectiuni ale airbag-ului. Unele dintre defectele reclamate au putut fi rezolvate comandand piese de schimb de la furnizorii de piese Ford Mondeo, insa pentru unele probleme cel mai indicat este sa mergeti la un service autorizat pentru ca problema sa fie identificata cu succes, iar reparatia sa fie facuta in cunostinta de cauza.

La modelele mai vechi, cele mai des intalnite probleme se refera la rugina aparuta in partea de jos a usilor sau la caderea sigiliilor. De asemenea, anvelopele de la rotile din fata se pot uza neobisnuit de repede daca nu sunt mentinute la presiunea corespunzatoare – lucru de retinut daca au loc modificari semnificative ale temperaturii sau daca ati incarcat masina prea mult.

Un numar mai mare de proprietari de Ford Mondeo a reclamat probleme cu volanta. In momentul in care motorul functioneaza la turatii reduse se aude o vibratie puternica, iar aceasta problema nu poate fi reparata decat prin prezentarea intr-un service autorizat.

Aceste probleme sunt intalnite mai ales la modelele mai vechi, din prima generatie de Ford Mondeo, pentru ca modelele aparute dupa 2003 nu pare ca s-ar mai confrunta cu acestea. Calitatea interiorului a crescut fata de modelele vechi, deci si uzura s-a redus considerabil.

La unele dintre modelele noi s-a observat ca exista o problema cu viteza la accelerare. Dupa o scurta pauza la 2000 rpm, se trece la treapta a doua, apoi la cea de-a treia. De asemenea, multi au raportat probleme aparute in cazul motoarelor turbo diesel.

Chiar daca vreuna dintre problemele amintite mai sus apare la un moment dat in functionarea masinii, important este ca la primul semn de defectiune sa va deplasati la un service autorizat pentru diagnosticare si remediere. Acest lucru este foarte important pentru ca in acest fel puteti evita aparitia unor alte defectiuni din cauza celor existente.

AutoAtu poate fi solutia pe care o cautati in acest caz. Serviciile oferite de profesionistii nostri va pot scuti de alte neplaceri si de cheltuieli mai mari, iar reparatia realizata in cel mai scurt timp posibil va ofera sansa de a va bucura de o masina fara defectiuni in orice moment.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code