Vacanta ieftina versus vacanta scumpa

Astazi vedem cateva deosebiri intre o vacanta ieftina si o vacanta scumpa, de lux. Doua extreme care parca imparte foarte bine doua categorii de turisti.

Prima este, binenteles, de pret. Evident, nu? Da nu la asta ne vom referi. Sa luam mai intai vacanta scumpa. Asta e ceva despre care poti sa spui ca te rasfata si-ti face toate mofturile in materie de confort. Si cand zicem confort zicem cazare si masa buna.

Cazare de cinci stele si mai sus, mancare sofisticata pregatitata de maestri bucatari cu renume, hotel superb decorat, room service la orice ora, curatenie exemplara, piscina de prima clasa, chelneri extrem de serviabili si mereu langa tine sa-ti ia si sa-ti aduca comanda repede.

Hainele ce se spala, se curata si se calca pe nevazute, asternuturi si prosoape curate in fiecare zi, limuzina la scara, un spa tot de cinci stele, o sala de fitness de cinci stele, ce mai, rasfat de-a dreptul, chestie de lux.

Ce am omis aveti deplina libertate de a adauga si voi. Dar o vacanta scumpa mai inseamna si un loc elitist de petrecere a concediului. Adica un loc unde merg mai mult cei bogati si de care nu se pot apropia cei saraci sau din patura mijlocie a societatii decat daca strang bani ani la rand pentru asa ceva. Ori, ajung sa lucreze in astfel de locuri, dar nu se mai numeste vacanta, ci job.

Acum sa vedem vacanta ieftina. Asta poate insemna cazare la cort, fie ca e la mare, fie ca e la munte si sunt foarte multi care o prefera, precum si mancare gatita la foc la ceaun sau la aragazul mobil cu butelie.

Mai poate insemna si cazare in apartament regim hotelier bucuresti sau la prieteni care stau la munte sau la mare si care nu-ti cer bani pentru dormit, ci poate daca te simti tu si ii oferi o suma pana la urma pentru deranj.

In ce priveste asigurarea mancarii, sunt foarte multe variante, cert este ca nu mananci decat o data, maxim de doua ori pe zi. Si nici atunci nu prea mult si intotdeauna ceva ieftin pregatit pe la tarabe sau austoserviri “impinge tava” unde preturile sunt mai putin decat modice.

Daca distractia pentru tine inseamna sa iesi la nenumarate terase sau sa stai prin cluburi, atunci banii o sa-i pastrezi pentru asa ceva. Dar daca te multumesti cu plaja, apa marii si compania vecinilor din camping cu care mai schimbi o vorba, mai joci un remy sau o tabla, un sah sau alte jocuri, atunci distractia din vacanta este ieftina de tot.

Sunt atatea variante de vacante ieftine, cu mici sau mari diferente, incat este imposibil sa nu reusesti cu bani putini sa te simti bine in concediu. Si cand ai terminat banii te poti intoarce acasa multumit de cum ai petrecut in vacanta de vara.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply