WhatsApp vs Telegram vs Signal

WhatsApp vs Telegram vs Signal
Nu este un secret faptul ca WhatsApp are in prezent o problema majora odata cu aparitia noilor modificari ale politicii sale de confidentialitate.

Utilizatorii au la dispozitie doar cateva luni pentru a fi de acord cu noile conditii conform carora aplicatia ar impartasi mai multe date cu compania-mama Facebook. Drept urmare, multi utilizatori renunta definitiv la aplicatia de mesagerie si cauta pasuni mai verzi, variante mai sigure. Iata o comparatie intre WhatsApp vs. Telegram vs. Signal pentru a te ajuta sa hotarasti cu care vrei sa mergi mai departe.

Utilizatorii care sunt interesati sa cumpere accesorii telefoane vor tine cont si de modul in care acestea interactioneaza cu aplicatiile preferate.

WhatsApp vs Telegram vs Signal: Caracteristici

Fiecare dintre aceste trei aplicatii de mesagerie vine cu propria lista de functii. Acestea acopera elementele de baza, cum ar fi textul si chatul video, dar nu vorbim despre caracteristici de securitate in aceasta sectiune. Asigura-te ca verifici cu atentie fiecare dintre aplicatii pentru a vedea daca se potriveste nevoilor personale. Apoi, urmareste aspectele care tin de securitate

Probabil ca esti deja familiarizat cu lista de functii WhatsApp, asa ca veti sti ca aplicatia face lucrurile de baza destul de bine. Poti trimite cu usurinta fisiere, continut media si locatia catre persoane fizice sau grupuri mai mari de pana la 256 de utilizatori.

Cu toate acestea, poti partaja locatia numai daca acorzi aplicatiei permisiunea de a inregistra unde te afli. Daca intentionezi sa faceti un apel video cu prietenii, WhatsApp iti va permite sa aduci in conferinta pana la opt utilizatori.

De asemenea, WhatsApp ofera suport pentru desktop, desi te poti conecta la o singura locatie la un moment dat. Pentru aceasta, telefonul trebuie sa ramana conectat la internet pentru a utiliza WhatsApp pe desktop. Poti personaliza cu usurinta propria interfata UI WhatsApp cu modul intunecat, autocolante si multe altele pentru o experienta personala.

Telegram

Telegram a fost lansat in Rusia in 2013 si de atunci a crescut constant. La fel ca si cu WhatsApp, poti partaja cu usurinta fisiere, locatii si continut media prin Telegram. De asemenea, poti partaja fisiere de pana la 2 GB, ceea ce este mult mai permisibv in comparatie cu limita de 100 MB a WhatsApp.

Daca un grup de 256 nu este suficient pentru tine, Telegram permite grupuri de pana la 200.000 de utilizatori. In acest moment, poti configura un apel vocal de grup si poti vorbi cu prietenii, dar functia de apel video de grup este inca in testare beta.

Utilizatorii se pot inscrie si pentru diferite canale, ceea ce inseamna ca un administrator poate transmite mesaje unidirectionale pentru ca toti sa le citeasca. Telegram este o aplicatie open-source.

Signal

In batalia WhatsApp vs Telegram vs Signal, Signal ofera cea mai scurta lista de caracteristici integrate. Poti gasi aici notiunile de baza in ceea ce priveste mesageria, dar poti trimite doar imagini de pana la 6 MB si fisiere de pana la 100 MB. Signal accepta grupuri de pana la 1.000 de utilizatori la un moment dat, ceea ce depaseste WhatsApp, dar nu se apropie de Telegram.

Asa cum era de asteptat, Signal lanseaza noi functii pentru a pastra utilizatorii care parasesc WhatsApp. Acum poti adauga opt persoane la un apel video, fata de cinci cum era pana acum ceva timp, iar un nou mod de apel cu date reduse face mai usor sa ramai sub limita de trafic lunara.

Signal este de fapt succesorul unei perechi de aplicatii de mesagerie – TextSecure si RedPhone. Fiecare aplicatie a dezvoltat apeluri si mesaje text criptate independent, iar Signal este o combinatie perfecta a celor doua. Cel mai bun aspect din toate, aplicatia vine de la Fundatia non-profit Signal, deci nu va trebui sa iti faci griji cu privire la aparitia reclamelor.

 

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply